23948sdkhjf

Thorning forstår ikke postyret i solcellesagen

Regeringstoppens omdiskuterede brev til Folketingets formand er ikke et udtryk for manglende samarbejdsvilje, men et forsøg på at starte en principiel diskussion i Folketinget.
Det skriver Børsen på baggrund statsministerens månedlige pressemøde, som fandt sted mandag.

- Jeg har meget, meget svært ved at forstå alt det her postyr om sagen. Vi har ikke sagt nej til at samarbejde med Rigsrevisionen. Brevet skal ikke forstås som et nej til Rigsrevisionen, understregede Helle Thorning-Schmidt, ifølge Børsen, på mandagens pressemøde.

Onsdag i sidste uge sendte regeringstoppen i form af statsminister Helle Thorning-Schmidt, finansminister Bjarne Corydon, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager og social- og integrationsminister Annette Vilhelmsen et brev til Folketingets formand, Mogens Lykketoft, hvori de ifølge Berlingske Business gav udtryk for, at de fandt en granskning af den interne lovforberedende regeringsproces i forhold til ”solcellesagen” og ministeriernes samarbejde i den sammenhæng for vidtgående.

Læs også: Regeringen stejler i solcellesagen

Brevet har siden skabt en del debat og fået både Enhedslisten og den borgerlige opposition til at beskylde regeringen for at skjule oplysninger om forarbejdet i solcelleloven, skriver Børsen.

Men skal man tro statsministeren, er dette altså ikke hensigten med brevet. Tværtimod ønsker regeringen med brevet at skabe en principiel diskussion om, hvorvidt Rigsrevisionen skal ind og have beføjelser, der ifølge statsministeren hører til i Folketinget.

Regeringen mener således, at det kun er Folketinget, der har ansvaret for at kontrollere det lovforberedende arbejde, mens Rigsrevisionens opgave er at se på, om loven overholdes. Det skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078