23948sdkhjf

220.000 tons halm skal give aarhusianerne varme

Teknisk Udvalg har store planer om et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg - nu skal planerne behandles i byrådet.
20 procent af den fjernvarme, der bruges i Aarhus i 2016, skal komme fra biomasse. Det er Aarhus Kommunes plan, og den blev fremlagt af Teknisk Udvalg i starten af denne uge. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Planen er at bygge et stort biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg i udkanten af Aarhus. Og det skal stå færdig til fyringssæsonen 2016.

- Planen om et biomassefyret kraftvarmeværk, der kan give aarhusianerne 20 procent af deres fjernvarme uden fossile brændsler, er en af de helt store brikker i Klimavarmeplanen og i kommunens arbejde med at blive CO2-neutral i 2030. Det er planen, at vi skal begynde at bygge til næste sommer, så anlægget er klar til fyringssæsonen i 2016, siger rådmand Bünyamin Simsek, teknik og Miljø.

Behandles i byrådet
Anlægget skal etableres ved affaldsforbrændningsanlægget i Lisbjerg. Det skal bestå af et halmlager med plads til fire døgns forbrug, en kedelbygning, en varmeakkumuleringstank, en ny fælles skorsten. Derudover skal der etableres en ny fjernvarmetransmissionsledning ind til hovedtransmissionsledningen ved Mollerup, skriver Aarhus Kommune, som ikke nævner noget om prisen på anlægget.

Nu skal de ambitiøse planer behandles i byrådet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094