23948sdkhjf

Grøn varme på vej til Lyngby-Taarbæk

Borgmester Søren P. Rasmussen og Vestforbrændings bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard tog i dag det første spadestik til det nyeste og hidtil største fjernvarmeprojekt i Vestforbrændings historie.
- Vi har høje ambitioner på klimaområdet og med affaldsbaseret fjernvarme bliver vi en endnu mere grøn kommune, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Søren P. Rasmussen.

- Og det understøtter vores vision om et tæt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet om energi, innovation og udvikling af fremtidens bæredygtige løsninger, forsætter han.

Fjernvarmen kommer først til boligforeningen Grænseparken på Skeltoftevej, og herfra begynder hovedledningen op gennem det centrale Lyngby.

- Det konkrete arbejde indebærer, at Vestforbrænding i vores Etape A vil lægge omkring 30 km nye fjernvarmerør i jorden, siger teknik- og energichef Per Wulff fra Vestforbrænding og tilføjer:

- I løbet af de kommende mange år vil vi forsyne mere og mere af Lyngby-Taarbæk Kommune med fjernvarme.

Vil erstatte olie og gas
- Fordelen ved at skifte til fjernvarme fra Vestforbrænding er, at det er billig, grøn energi. Vestforbrænding sikrer udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Som genbrugsmaterialer, ved at omdanne madaffald til biogas og ved at udnytte energiressourcen i det resterende affald bedst muligt. Når først rørene er i jorden, vil affaldsvarmen erstatte olie- og naturgasbaseret varme, siger Per Wulff.

I et mere og mere sammenhængende fjernvarmesystem i Lyngby-Taarbæk og de øvrige kommuner i regionen vil affaldsvarmen på længere sigt blive suppleret med biomasse og geotermi. Samtidig vil der blive arbejdet for at indpasse overskudsvarme fra industri og handel.

– Det er med til at gøre Danmark grønnere og ikke mindst uafhængig af fossile brændsler, siger formand for Teknik og Miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, Paul Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078