23948sdkhjf

Siemens og Favrskov i energisamarbejde

Favrskov Kommune har taget første skridt mod at energi-renovere 12 af kommunens skoler i et samarbejde med Siemens.
Målsætningen for det ambitiøse samarbejde er at spare 50 procent af strøm og varme på 12 af Favrskov Kommunes skoler.

I første fase skal Siemens gennemgå alle lokalerne for at fastslå, hvor stort potentialet er. Den 7. november 2013 underskrev parterne aftalen på Haldum-Hinnerup Skolen.

Beslutning om de enkelte projekter i 2014
- Vores forventninger er, at der vil kunne spares 50 procent af energien og lyset på skolerne. Favrskov har sat Danmarks mest ambitiøse renoveringsmål, og det hjælper vi dem gerne med at komme i hus med. ESCO-projekterne er virkelig ved at gribe om sig i Danmark, og det glæder mig for hver kvadratmeter, vi renoverer. Det sparer penge, begrænser CO2 og forbedrer indeklimaet, så der er kun vindere i den kabale, siger direktør i Siemens Building Technologies, Kim Heuschkel, og fortsætter:

- Jeg vil gerne rose Favrskov Kommune, for deres ambitionsniveau. Kommunen forstår virkelig at bruge hele potentialet i ESCO-projekterne. En ambition om at spare 50 procent på energiforbruget er virkelig flot. Jeg synes, at Favrskov med den nye aftale tegner ambitionen flot for andre danske kommuner.

Når Siemens har fastslået potentialet for energirenoveringerne, skal byrådet godkende det endelige projekt, inden renoveringerne kan gå i gang, og samtidigt skal det beslutte, hvordan de enkelte projekter eventuelt skal gennemføres.

Efter planen sker det i foråret 2014.

Fakta:
• Favrskov Kommune forventer at gennemføre sin energioptimering som et ESCO-koncept.
• Siemens skal nu gennemgå 12 skoler i kommunen for at finde energibesparelser. Det er forventningen, at udgifterne til energi- og varmeforbrug kan reduceres med 4,4 mio. kr. om året.
• Der er lagt op til en af de mest gennemgribende energioptimeringer i Danmarkshistorien. Den samlede reduktion i energiforbruget bliver på 50 procent.
• Energibesparelsen giver en reduktion i CO2-udledningen på 2.600 tons årligt.
• Den samlede mulige investering beløber iflg. den første analyse sig til 69 mio. kr., der tilbagebetales over 20 år. Foreløbigt har byrådet i Favrskov afsat 45,9 mio. kr. 25 mio. kr. i 2014 og 20,9 mio. kr. i 2015.
• ESCO-projektet indeholder et uddannelsesforløb for servicemedarbejderne i drift og energistyring
• Projektet indeholder desuden kampagner for elever og lærere om energiforbrug
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078