23948sdkhjf

Oliegiganten O.W. Bunker forbereder sig til børsnotering

For få uger siden godkendte Erhvervsstyrelsen opløsningen af Wrist Group, der gjorde den nordjyske oliekæmpe O.W. Bunker til et selvstændigt selskab. Nu ser næste skridt ud til at være en børsnotering.
Skibsolieselskabet O.W. Bunker, der siden 1980 har været et datterselskab i Wrist Group, ser nu ud til at være på vej med en børsnotering. Det skriver Børsen.

Kapitalfornden Altor, der siden 2007 har ejet Wrist Group, har igennem en stor del af 2013 arbejdet på at dele selskabet i to selskaber med O.W. Bunker som det ene. Og for to uger siden godkendte Erhvervsstyrelsen opløsningen af Wrist Group, hvor med vejen til en børsnotering af olieselskabet ifølge avisen er banet.

Samtidig erfarer Børsen, at Altor de seneste uger har haft travlt med at forberede en børsnotering. Kapitalfonden er således i de seneste uger mødtes med en række store pensionskasser og kapitalforvaltere i København. Og ifølge avisens kilder er Altor så langt fremme i forberedelserne, at O.W. Bunker står til at blive det næste selskab, der kommer i kurslisterne herhjemme.

Altor selv fastholder dog, at der endnu ikke er truffet nogen endelig beslutning omkring en børsnotering.

- Vi laver spaltningen for at kunne sælge dem hver for sig. Der er ikke truffet nogen endelig beslutning om O.W. Bunker. Men det er klart, at O.W. Bunker er en solid virksomhed, der leverer service til en global industri, og som er en vækstvirksomhed, så den i teorien godt kunne være børsegnet, siger Søren Johansen, der er partner i Altor og dansk chef for fonden, til Børsen.

Sidste år omsatte O.W. Bunker for over 80 mia. kr., og var dermed ifølge Børsen Danmarks tredjestørste virksomhed efter A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank målt på omsætning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079