23948sdkhjf

Lokal varmecentral skal give billigere fjernvarme

Færdigproduceret varme fra et flisfyret anlæg på en lokal landejendom skal fremover reducere fjernvarmeprisen i den nordjyske turistby Lønstrup.
I dag betaler en familie i Lønstrup årligt mellem 20.000 og 25.000 kroner i varme, hvilket er dobbelt så meget som i kommunens hovedby, Hjørring. Men det skal et nyt initiativ nu lave om på, det skriver Nordjyske Medier.

En 15 kilometer lang ledning forsyner i dag Lønstrup med fjernvarme fra Hjørring Varmeforsyning. Varmetabet undervejs er op til 50 procent, hvilket er årsagen til de høje priser i Lønstrup. Men dette problem kan et nyt projekt, som er i gang på gården Villerup Hovedgaard måske komme til livs.

Planen er her ifølge avisen at levere færdigproduceret varme fra et flisfyret anlæg på gården. Varmeledningen mellem Hjørring og Lønstrup løber lige forbi gården, der allerede i dag producerer brændsel i form af pil. Dermed skulle Villerup Hovedgaard være et oplagt sted til en varmecentral.

Opbakning fra borgmesteren
Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt, er positiv overfor initiativet, som lever op til kommunens strategi om at ville være en grøn og bæredygtig kommune.

- Bæredygtighedsstrategien er i orden, og såfremt økonomien også er det, har det gode chancer for at blive til noget, siger han til Nordjyske Medier.

Planen er, at den pil, der skal være brændslet i det nye anlæg skal produceres på egnen – heraf 40-60 procent på Villerup Hovedgaards arealer.

Projektet har allerede fået 200.000 kroner i støtte fra fonden Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068