23948sdkhjf

Regeringen udskyder afgift på brænde

Det ser nu ud til, at regeringspartierne åbner op for muligheden for at ændre ved den varslede afgift på brænde. I hvert fald bliver afgiften ikke som planlagt indført fra 1. januar.
Det skriver Jyllands-Posten.

Afgiften på brænde har mødt massive protester fra såvel interesseorganisationer som politikere, og nu ser det ud til, at regeringen har taget kritikken til efterretning. Skatteminister Holger K. Nielsen, SF, har således opgivet at indføre afgiften fra 1. januar 2014 som ellers var planlagt.

- Dette arbejde har givet anledning til nogle overvejelser om, hvordan vi konstruerer den her afgift på den mest hensigtsmæssige måde. Derfor kommer lovforslaget ikke på denne side af nytår, siger han i et skriftligt svar til Jyllands-Posten.

En af årsagerne til den massive protest mod brændeafgiften er, at afgiften forventes at medføre et stort bureaukrati, blandt andet fordi borgerne selv skal dokumentere, om det træ de køber skal brændes i ovnen eller bruges til andre formål.

Afgiften møder politisk modstand
Samtlige partier bag energiforliget fra 2012 sagde dengang god for forsyningssikkerhedsafgiften. Formålet med afgiften var at dække det hul i statskassen, der vil blive efterhånden, som danskerne bruger mere grøn energi, og staten derfor ikke får de samme afgiftsindtægter på sort energi som kul, olie og gas, som den hidtil har gjort.

Men nu, hvor det er blevet klart, at en afgift på brænde enten vil komme til at ramme skævt eller medføre et stort bureaukrati, har blandt andet Venstre og Konservative erklæret sig som modstandere af afgiften.

Thomas Danielsen fra Venstre siger således til Jyllands-Posten, at han nægter at bære afgiften igennem, så længe den rammer haveejere og andre, som ikke er målgruppen. Og fra Konservative opfordrer energiordfører Mike Legarth regeringen til helt at opgive afgiften.

Socialdemokraternes klima- og energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, siger til Jyllands-Posten, at hun ikke kan løfte sløret for, hvad der sker med brændeafgiften, men at regeringen nu vil kigge på den igen med afsæt i de svar, som regeringen har fået i forbindelse med, at loven har været sendt i høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125