23948sdkhjf

Siemens anklages for industrispionage

En tidligere medarbejder hos Siemens Wind Power beskyldes for industrispionage.
Gennem seks måneder i 2008 hackede en tidligere it-medarbejder hos Siemens Wind Power sig angiveligt ind hos samarbejdspartneren Hendricks Industries og tilegnede sig en række yderst følsomme oplysninger. Det skriver Ekstra-Bladet.

- Det drejer sig om et bredt sortiment af en række følsomme firmaoplysninger og særdeles vitale erhvervshemmeligheder fra Hendricks Industries. Lige fra vitale finansoplysninger og produktionshemmeligheder til chef-lønninger og ansættelseskontrakter, siger anklager Jesper Rodkjær, fra advokaturen for Økonomisk Kriminalitet, til avisen.

Siemens afviser
Han mener dog ikke, at medarbejderen handlede på egen hånd, og i løbet af retssagen, hvor der falder dom på fredag, vil han påvise, at spionagen skete efter ordre fra Siemens.

Bliver virksomhed og medarbejder dømt skyldige, står Siemens Wind Power til en bøde og den tidligere medarbejder til fængselsstraf.

Hos Siemens går man dog ind til retssagen med sindsro. Her oplyser pressechef Rasmus Windfeld, at medarbejderen handlede på egne vegne og brugte de ulovlige oplysninger privat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125