23948sdkhjf

Hacker-anklaget handlede ikke efter ordre fra Siemens

En tidligere medarbejder hos Siemens Wind Power hævder, at han handlede på egen hånd, da han hackede sig til følsomme oplysninger hos Hendricks Industries.
Den 37-årige, der er under anklage, har en fortid hos både Hendricks Industries og Siemens Wind Power. Han er tiltalt for uretmæssigt at have skaffet sig adgang til en række følsomme oplysninger hos Hendricks. Ulovlighederne startede allerede, da han arbejdede hos Hendricks Industries, og medarbejderen afviste i retten i Århus onsdag, at hans senere arbejdsgiver, Siemens Wind Power, er medskyldige. Det skriver Herning Folkeblad.

- Det har ikke haft relation til mit arbejde (ved Siemens, red.). Det var nysgerrighed efter, hvad der skete hos Hendricks, sagde han ifølge avisen i retten.

Lækkede fyringsrunde
Der var tale om særdeles følsomme oplysninger, der ulovligt blev hentet ud af computerne hos Hendricks. I alt er han under anklage for at have hentet 969 beskyttede filer omhandlende alt fra cheflønninger og bonusordninger til overvejelser om salg af virksomheden og fyring af medarbejdere.

I mindst tre tilfælde indrømmede den anklagede at have videregivet oplysninger til andre, men det kom ikke frem under gårsdagens retsmøde, om han havde videregivet oplysninger til Siemens.

Den 37-årige blev fældet, da han opsnappede oplysninger om en kommende fyringsrunde hos Hendricks og anonymt videresendte disse oplysninger til de berørte medarbejdere. Herefter blev han sporet til Siemens’ server og til sin egen hjemmeadresse. I 2008 blev han varetægtsfængslet og samtidig fyret hos Siemens.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14