23948sdkhjf

Ministeren priser erhvervslivet: Nu er vi ambitiøse sammen

Klima- og energiministeren gav forsmag på en kommende energirenoveringsstrategi og roste erhvervslivet for at have flyttet sig.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard besøgte torsdag pressekonferencen hos Siemens' danske hovedkvarter i Ballerup for at give forsmag på den længe ventede, nationale energirenoveringsstrategi, som Martin Lidegaard vil spille ud med om cirka en måned.

Strategien skal blandt andet anvise en vej for, at adskillige danske boliger fra op igennem 1900-tallet skal opnå nye byggeriers energirigtighed.

Han benyttede anledningen til at rose erhvervslivet for at have fundet et samspil med det politiske system.

- For ti år siden var de alle sammen - Dansk Erhverv, Dansk Industri, Landbrug & Fødevarer - per definition imod grøn omstilling, sagde han og udtrykte, at der var en kløft imellem erhvervslivet og det politiske liv.

- Men i dag bakker I jo 100 procent op, og I er enige med os i, at vi skal sætte barren højt. Og vi er også blevet bedre til at lytte til jer. Det tror jeg ikke, man har været god nok til og til at forstå, hvilke rammer vi skal stille til rådighed, sagde Martin Lidegaard.

Han erklærede også, at når den grønne omstilling skal udrulles, så er erhvervslivets indsats helt afgørende for, om det skal lykkes.

- Det er jer, der skal lave produkterne, og det er jer, der skal få forbrugerne til at tro, at det er bedre produkter. Det er jer, der er heltene ikke. Så jeg har lyst til at sige, at I skal blive ved med at fortælle os, hvad vi kan gøre bedre. Keep up the good work, saluterede ministeren til Siemens i deres danske hovedkvarter i Ballerup.

Det nye Siemens-domicil, som Martin Lidegaard besøgte, er opført i henhold til den amerikanske bæredygtighedsstandard LEED og bærer det fornemste, gyldne certifikat.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094