23948sdkhjf

Dong brugte kvart milliard i jagten på ny kapital

Hele 263 millioner kroner har Dong Energy brugt på advokater, finansielle rådgivere og konsulenter i jagten på frisk kapital.
Det skriver Berlingske Business.

Det har ikke været helt billigt for Dong Energy at tiltrække ny kapital fra Goldman Sachs, ATP og PFA. Ikke mindre end 263 millioner kroner har energigiganten således brugt på forarbejdet. Penge der blandt andet er gået til flere forskellige finansielle rådgivere, advokater, revisorer, konsulenter og ekstra arbejdstimer blandt Dong Energys egne medarbejdere.

Beløbet udgør mere end to procent af de i alt 13 milliarder kroner, som selskabet har hentet hjem i frisk kapital ved aktieudvidelsen. Og det er ifølge flere andre rådgivere et meget højt beløb, skriver avisen. Regningen burde i stedet forventeligt have været på omkring 100 millioner kroner, mener rådgiverne.

Dong Energy erkender overfor Berlingske Business, at det er mange penge, men mener ikke, det kunne være gjort billigere.

- Det er et anseeligt beløb, men vi er tilfredse med, at det er lykkedes at holde omkostningerne nede på omkring to procent af kapitaludvidelsen. Et kig på lignende transaktioner i Norden viser et omkostningsniveau omkring tre procent, siger Karsten Anker Petersen, kommunikationschef i Dong Energy, til Berlingske Business.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125