23948sdkhjf

Dansk investeringsselskab skyder milliarder i DolWin3

Copenhagen Infrastructure Partners investerer i fællesskab med hollandske TenneT i transmissionsnettet DolWin3. Anlægget skal transportere vindenergi fra Nordsøen til tyske elforbrugere.
Copenhagen Infrastructure Partners, CIP, investerer i alt 2,9 mia. kr. i transmissionsnettet DolWin3, der skal transportere strøm til fastlandet fra en række havvindmølleparker i den tyske del af Nordsøen.

Investeringen i DolWin3 sker i samarbejde med TenneT, som investerer den største del af byggesummen på i alt 14,2 mia. kr. TenneT er et af Europas største transmissionsselskaber og er ejet af den hollandske stat.

- Vi har indgået et attraktivt og langsigtet samarbejde med en af de absolut førende aktører inden for europæisk energitransmission, og med investeringen bidrager vi til at udbygge infrastrukturen i en af Europas stærkeste økonomier, siger partner Christian Skakkebæk, CIP.

TenneT står for at bygge og drive DolWin3, der efter planen skal stå klar i 2017 og vil få en samlet kapacitet på 900 MW.

Gennemførelse af investeringen er betinget af godkendelse hos de tyske konkurrencemyndigheder.

Om Copenhagen Infrastructure Partners (CIP)
Managementselskabet CIP blev etableret i 2012 med PensionDanmark som seed investor med 6 mia. kr. i CIP’s første fond, Copenhagen Infrastructure I K/S. CIP ejes og ledes af fire partnere: Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk (fra 1. marts 2014 vil Christina Grumstrup Sørensen indgå som partner). De har alle betydelig ekspertise i og mange års erfaring med in-frastrukturinvesteringer.
Kilde: CIP


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126