23948sdkhjf

1,2 mia. til grøn eksport

Med et tilskud på 1,2 mia. kr. i ryggen gør Klimainvesteringsfonden sig klar til at hjælpe grønne danske virksomheder frem på vækstmarkederne.
Klimainvesteringsfonden, der bliver administreret af Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), har fået en vitaminindsprøjtning i form af 1,2 mia. kr. Indskyderne er en række pensionsselskaber og fonde, og resultatet skulle gerne blive flere grønne projekter på vækstmarkederne i Latinamerika, Afrika og hovedparten af landene i Asien.

- Det vil styrke danske virksomheder, som har mange forskellige typer løsninger, der gavner klimaet. Fonden er godt nyt for dansk eksport og for klimaet på en række vækstmarkeder. Og så er fonden godt nyt for disse lande, fordi IFU’s projekter skaber gode arbejdspladser, siger direktør Thomas Bustrup, DI.

En god forretning
Klimainvesteringsfonden kan investere i projekter, hvor dansk teknologi direkte eller indirekte medvirker til at mindske udledning af drivhusgasser. Det kan f.eks. være ved hjælp af vedvarende energi, energieffektivisering og i form af effektiv kollektiv transport.

Hos IFU, der i samarbejde med dansk erhvervsliv har investeret i 800 projekter i 85 udviklingslande forventer man sig også meget af fonden:

- Vi har i mere end 45 år investeret i projekter, der både har haft en positiv effekt i udviklingslandene og givet danske virksomheder adgang til nye markeder samtidig med, at IFU løbende har genereret overskud. Det forventer vi også at kunne realisere med den nye klimainvesteringsfond, siger adm. direktør Tommy Thomsen, IFU.

Hvem står bag?
Det er PensionDanmark, PKA og Pædagogernes Pensionskasse, der sammen med den private investeringsfond Dansk Vækstkapital og den selvejende statslige fond IFU skyder penge i Klimainvesteringsfonden.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094