23948sdkhjf

Unfair konkurrence ved Horns Rev 3

Back-up-kabler fra Horns Rev 2 giver Dong Energy en unfair konkurrencefordel i forhold til at vinde udbuddet af Horns Rev 3. Det mener flere konkurrerende selskaber.
Det skriver Berlingske Business.

Energistyrelsen og Energinet.dk vil ikke gøre plads til en ekstra energiforsyning på den platform, som transformatoren til Horns Rev 3 skal stå på. Og det giver ifølge konkurrenterne Dong Energy, der også ejer den nærtliggende Horns Rev 2, en unfair fordel.

Selskabet kan nemlig trække et kabel fra Horns Rev 2 til Horns Rev 3 som back-up-energiforsyning, og dermed reducere sin udbudspris på Horns Rev 3. Andre selskaber, der ønsker at byde på den kommende havmøllepark, vil derimod være nødt til at bygge en back-up ved hver enkelt mølle, hvilket er en dyrere løsning, der vil betyde større omkostninger. Det skriver avisen.

- (…) det er ikke tilfredsstillende, at vi som bydere ikke står ens. Og back-up-energi er ganske nødvendigt. Det er set flere gange, at transportkabler har været ude af drift i kortere eller længere tid. Så det er ikke noget
hypotetisk, vi fremhæver her. Det er baseret på fakta, siger Arne Rahbek, kommunikationschef i Vattenfall Vindkraft Danmark, til Børsen.

Vilkårene bliver ikke ændret
Men selvom både Vattenfall, E.ON og Statoil ifølge Berlingske Business ved et møde hos Energinet.dk i september 2013 har gjort opmærksom på Dong Energys fordel, er der ikke udsigt til en ændring af vilkårene ved Horns Rev 3.

Energistyrelsen forklarer således overfor Berlingske Business, at selvom flertallet af deltagerne, som Energinet.dk er i dialog med omkring opførelsen af Horns Rev 3, ønsker en fælles back-up-løsning, så kan det ikke lade sig gøre. Hvis der skal gøres plads til yderligere udstyr på selve platformen, vil ændringerne af designet ifølge Peter Sehestedt, der er specialkonsulent i Energistyrelsen, nemlig blive så indgribende, at hele businessplanen vil skulle tages op til fornyet vurdering. Det skriver avisen.

Deadline for prækvalifikation til Horns Rev 3 er 23. april, og efter planen skal både Horns Rev 3 og Kriegers Flak stå opført og producere strøm i 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078