23948sdkhjf

Sunmark-stifter redder sit barn fra overhængende konkursfare

Svendborg-domicilet og medarbejderne er væk, men solvarmeproducenten vil nu rejse sig fra asken.
Fra succesfuld gazellevirksomhed til stærkt konkurstruet. Og nu på benene igen. Den sydfynske producent af solvarmeløsninger, Sunmark, er kommet turbulent ind i 2014.

Det fremgår blandt andet af artikler, som Fyns Amts Avis har bragt i de senere dage.

Sunmark har på trods af voksende omsætning og overskud ikke opnået den finansiering fra virksomhedens pengeinstitut Nordea, som der var behov for, hvis driften skulle fortsætte, og derfor blev der indgivet konkursbegæring, mens alle virksomhedens 15 medarbejdere blev sendt hjem.

Men selv om det lignende døden for virksomheden, så er begravelsen aflyst, for ifølge Fyns Amts Avis har virksomhedens stifter og direktør Hans Grydehøj, som hidtil ejede halvdelen af aktierne, overtaget resten af ejerskabet og kører virksomheden videre.

Han forlader dog domicilet i Svendborg, som han overlader til banken og fortsætter i virksomhedens omgivelser i Rudkøbing og Marstal. Medarbejderne følger ikke med, men Hans Grydehøj siger til Fyns Amts Avis, at han håber at kunne genansætte flere:

- Vi har forhandlet den seneste uge med kurator og har så i god ro og orden fundet den her løsning. Det har selvfølgelig været frustrerende at være endt i den her situation med Sunmark, men når det er sagt, er det her en god løsning. Det vigtigste er, at vi kan drive aktiviteterne videre og få genansat nogle af de mennesker, som har arbejdet i firmaet tidligere, udtalte Hans Grydehøj 22. februar til Fyns Amts Avis.

I 2013 leverede Sunmark sin hidtil største ordre, som var et solfangeranlæg til den chilenske stat for 140 millioner kroner.

Energy Supply har i flere dage ønsket at træffe ledelsen i Sunmark for at få en kommentar, men det er ikke lykkedes, og både direktør Hans Grydehøj og bestyrelsesformand Nick Andreas Omann har begrundet deres afslag med travlhed på grund af situationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078