23948sdkhjf

Rekordstort solcelleanlæg indviet i Aarhus

Danmark største solcelleanlæg placeret på boliger er indviet i boligafdelingen i Vejlby Vest. Beboerne kan nu se frem til at få en tredjedel af strømforbruget dækket af solens stråler
Efter flere års overvejelser og venten på lovreguleringer er det nu lykkes boligafdeling i Vejlby Vest at sætte stikket i et solcelleanlæg, og endda Danmarks pt. største anlæg placeret på boliger. Det oplyser NRGi i en pressemeddelelse.

Solcelleanlægget er placeret på afdelingens 15 etageblokke og dækker et areal på 4.000 m2. Anlægget er beregnet til at producere over 600.000 kWh hvert år – svarende til cirka en tredjedel af afdelingens samlede elforbrug – både fællesforbrug og forbrug i de 592 lejemål.

- Det har været en lang proces. De første ideer begyndte tilbage i 2009, hvor vi nedsatte en CO2-arbejdsgruppe. Formålet var at kigge på afdelingens energiforbrug og undersøge mulighederne for, at vi kunne bidrage til at reducere vores CO2-udledning. Vores krav til økonomien har sådan set bare været, at det ikke skulle koste penge for beboerne, men at det sandsynligvis bliver en god forretning på sigt er bare et plus, siger afdelingsformand Troels Munthe.

Beboerne kan følge med i solcellernes produktion på målere i kælderen, og på sigt bliver der mulighed for at downloade en app, så man kan følge med hjemme fra sofaen.

- ALBOA’s Organisations Bestyrelse (OB) besluttede helt tilbage i efteråret 2012, at vi i ALBOA skulle prøve at satse mere på energibesparelse og vedvarende energi. Solcelleanlægget i Vejlby Vest var på det tidspunkt længst fremme i planlægningen, og OB besluttede at lade os være prøvekanin i forhold til at anvende solcelleanlæg – naturligvis med henblik på at indhøste nogle praktiske erfaringer. Det har været en rigtig god proces, og indtil videre kan vi se, at der er liv i solcellerne, også på de overskyede vinterdage. Vi ser frem til at følge produktionen på gode sommerdage, siger Troels Munthe.

Anlægget er planlagt og projekteret af Kuben Management, NRGi, og kommer alt i alt til at koste cirka 8.500.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078