23948sdkhjf

Hvem skal afløse Fritz Schur?

Otte dage før Dong Energys generalforsamling er det endnu ikke kendt for offentligheden, hvem der skal afløse Fritz Schur på formandsposten og om, der overhovedet er fundet en afløser.
Efter ni år på formandsposten meddelte Fritz Schur sidst i januar at han trækker sig som formand hos Dong Energy. Og her otte dage før generalforsamlingen i selskabet har Finansministeriet og Dong-bestyrelsen endnu ikke meldt ud, om man har fundet en afløser. Det skriver Berlingske Business.

Læs også: Formands-exit i Dong Energy

Han kommer, når han kommer
I Finansministeriet, der ejer 57% af Dong Energy, holdes kortene tæt til kroppen. Kontorchef i Finansministeriet Peter Brixen understreger over for Berlingske at formanden kommer, når han kommer og afviser, at den manglende udmelding om en kandidat til formandsposten skyldes manglende kvalificerede kandidater.

Han bakkes op af professor i ledelse ved Aalborg Universitet, Anders Drejer, der mener, at en formandspost hos Dong Energy har tiltrukket sig mange kvalificerede emner.

- Derfor tror jeg også, at det må bero på teknikaliteter, at man endnu ikke har meldt ud om Fritz Schurs afløser, siger Anders Drejer.

Indkaldelse uden navn
Selvom man har haft travlt med at finde en egnet kandidat er det dog ikke lykkedes for finansminister Bjarne Corydon og Dong Energy at finde afløseren for Fritz Schur før man indkaldte til årets generalforsamling. Denne indeholder nemlig ikke – stik mod sædvane – navnet på formandskandidaten.

- I forhold til valg af bestyrelsesmedlemmer, herunder valg af ny formand og næstformand, har det ikke været muligt at afslutte nomineringskomitéens overvejelser inden udsendelsen af indkaldelsen til den ordinære generalsamling i Dong Energy A/S, forklarer Fritz Schur i indkaldelsen.

I Dongs ledelse afviser man at man bevidst trækker tiden ud, således at navnet på den nye formandskandidat først afsløres på generalforsamlingen den 12. marts. Kommunikationschef Karsten Anker Petersen understreger, at det meldes ud, så snart man har navnet på Fritz Schurs afløser på plads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094