23948sdkhjf

Fjernvarmen står som taber i nyt EU-udspil

En række nye krav til kraftværkerne kommer til at virke som gift for Europas fjernevarme, kritiserer fjernvarmeorganisation.
Det kan med stor sandsynlighed blive fjernvarmekunderne, der kommer til at betale regningen for de nye effektivitets- og miljøkrav, som EU netop har haft i høring. Det skriver Ingeniøren.

- Vi frygter, at den dyrere fjernvarme vil få forbrugerne til at fravælge de kollektive løsninger og i stedet investere i individuelle løsninger som brændeovne, som jo ikke rammes af de samme omkostninger. Det modarbejder alle mål om at øge energieffektiviteten i Europa og øger samtidig forureningen med for eksempel svovl og partikler samlet set, siger Birger Lauersen, næstformand i den europæiske fjernvarmeorganisation Euroheat & Power til Ingeniøren. Han er samtidig international chef i Dansk Fjernvarme.

Euroheat & Power kritiserer EU's udkast og har derfor sendt et brev til kommissionen i Bruxelles, hvor man blandt andet påpeger, at udkastet slet ikke forholder sig til fjernvarmens konkurrenceevne og at man heller ikke skelner mellem forskellige typer af biomasse, selvom der er meget stor forskel på om der anvende eksempel halm eller træpiller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125