23948sdkhjf

Vandværker skal spare millioner på energien

100 vandværkschefer er klar til at lære om energibesparelser, når Aquatex i dag afholder Drikkevandsdag 2014 i Lindø Industriparks Konferencecenter.
I nærheden af 100 vandværkschefer og servicepersonale fra hele landet er tilmeldt dagens seminar for at høre om opnåelige energibesparelser på op til 40-50% på de danske vandværker. Der er også mulighed for at opleve gæsteindlæg om biofilm i vandsystemer af civilingeniør Bent Lyager, Syddansk Universitet, samt hvordan vandværkerne kan beskytte drikkevandet i tankene bedre ved konsulent Kristian Eldevig fra BASF.

Aquatex præsenterer desuden nye renoveringsmetoder til drikkevandstanke, renseprodukter og renseudstyr på seminaret. Deltagerne får desuden en rundvisning i Lindø Industripark med en gennemgang af den historiske udvikling fra Maersk til ny vækst.

Millioner i besparelser
- Ud over lønomkostningerne udgør energiforbruget den største udgiftspost på vandværkernes budgetter. Derfor er det af stor betydning, når vi gennem praktiske projekter, har oplevet besparelse på op til 50% i energiforbruget på vandets vej fra jorden og indtil vandværkerne. Kan vi overføre vores erfaringer til alle vandværker, vil det betyde besparelser på mange millioner kroner og et nedsat udslip af tusinder tons CO2, siger Bjarne Ravn fra Aquatex og fortsætter:

- Det er dejligt, at vi kan være med til at sætte Fyn på Danmarkskortet med dette seminar, som med ca. 100 tilmeldinger er ny rekord for vores arrangementer. Vi glæder os til at udveksle erfaringer med de mange dygtige drikkevandseksperter, så vi fremover kan være med til at sikre produktionen af rent drikkevand med et minimalt energiforbrug, slutter han.

Hvis drikkevandet kan produceres billigere, vil det både komme forbrugerne til gode i form af prisnedsættelser, men det er også godt for miljøet på grund af det reducerede CO2-udslip.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078