23948sdkhjf

Energiinvesteringer er ineffektive

Vi bruger alt for mange støttekroner på ineffektiv grøn energi, kritiserer Bjørn Lomborg.
I Danmark bruger vi alt for mange penge på vedvarende energi, der reelt ikke bliver til noget. Dermed er den strategi kun med til at gøre os fattigere og derfor bør den stoppes, skriver Bjørn Lomborg i en kronik i Børsen i dag.

Også den tyske regering burde prioritere anderledes, mener Lomborg. Især efter i mandags, hvor man indrømmede, at 6,9 mio. tyske husholdninger nu lever i energifattigdom, forstået på den måde at mere end 10 pct. af indkomsten går til energiforbrug. Lomborg konkluderer, at den tyske energipolitik har bevirket, at tyske husholdninger betaler 48 pct. mere end det europæiske gennemsnit for energien.

Eksperternes råd går på at stoppe de ineffektive subsidier til sol- og vindenergi, da de er frygtelig dyre, skaber fattigdom og ulighed uden at hjælpe klimaet. Og de råd bør både Danmark og Tyskland skele til, mener Lomborg og peger på, at fokus i langt højere grad bør ligge på reel grøn innovation gennem forskning.

For "kun ved at skabe et egentligt, konkurrencedygtigt alternativ til fossile brændsler kan vi bekæmpe klimaforandringer og samtidig ikke skabe fattigdom og ulighed i processen", konkluderer han.

Kommenter artiklen (16)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093