23948sdkhjf

Varde Forsyning og Sig Varmeværk indgår samarbejde

I stedet for at ansætte en ny varmemester har bestyrelsen hos Sig Varmeværk valgt at lade Varde Forsyning overtage driften af værket.
Siden september 2013 har Sig Varmeværk været uden varmemester og i den periode har det lille varmeværk fået hjælp fra varmemestrene i Skovlunde og Tistrup. Nu har bestyrelsen hos det andelsejede varmeværk valgt at indgå en aftale med Varde Forsyning om driften. Det oplyser JydskeVestkysten.

Stordriftsfordele
Formanden for Sig Varmeværk Jacob Andreasen slår over for avisen fast, at det ikke bliver dyrere, men tværtimod billigere at lade Varde Forsyning overtage driften. Man sparer blandt andet lønnen til en varmemester. Samtidig ser han også samarbejdet kaste en række stordriftsfordele af sig.

- En varmemester er ikke specielt uddannet i at fakturere varmeregninger. Og her har Varde Forsyning et allerede indkørt system, som giver stordriftsdele, hvilket også har været med i overvejelserne. Samtidig vil den langt større organisation i Varde Forsyning gør det noget lettere at bemande varmeværket i ferie-og sygdomsperioder, siger han.

Solvarme gør dem interessante
For Varde Forsyning er opgaven af særlig interesse, da man i forbindelse med en ny strategi ønsker at producere langt mere af den fornødne energi selv. Og med et spritnyt solfangeranlæg må Sig Varmeværk siges at være en interessant samarbejdspartner.

Sig Varmeværk har cirka 300 forbrugere med varme og dækker ca. 95% af varmeforbruget i Sig. Varde Forsyning A/ S leverer varme til cirka 5.200 kunder i Varde og Alslev.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11