23948sdkhjf

Løjt Kirkeby Fjernvarme renoverer for 30 millioner

I året, hvor sønderjyske Løjt Kirkeby Fjernvarme fylder 25 år, er selskabet parat til at gå i gang med et omfattende renoveringsprojekt til 30 millioner kroner.
Renoveringsprojektet omfatter en helt ny kedel til 17 millioner kroner, opførelsen af en ny 32 meter høj skorsten, en ny 22 meter høj akkumuleringstank, en udvidelse af halmlagerfaciliteterne, køb af et naboareal og enkelte moderniseringer af det bestående ledningsnet, så man undgår flaskehalsproblemer.

- Når investeringen er betalt, har vi et anlæg, der er i stand til at sikre forbrugerne en fortsat attraktiv varmepris og en stor forsyningssikkerhed, siger varmemester Thomas Olsen.

Projektet, der er afhængig af en kommunegaranti, ventes færdigt i november eller december.

Parat til at tilslutte nummer 800
Løjt Fjernvarme er en succeshistorie. Da værket for 25 år siden blev etableret havde det 240 andelshavere. I dag er man parat til at tilslutte forbruger nummer 800. Det betegnes som en succes bl.a. fordi, der i Løjt Kirkeby ikke er lokalplanmæssige krav om tilslutning til fjernvarmenettet.

- Antallet af tilslutninger er tilfredsstillende, og vidner om den positive udvikling Løjt Kirkeby er inde i. Det nye anlæg dimensioneres så det også kan forsyne de 120 nye parcelhuse, som Aabenraa Kommune forventer skal bygges i området de næste ti år, siger Thomas Olsen.

"Konkurrence holder os sparke"
I dag anvender Løjt Fjernvarmes biomasseanlæg årligt 5.000 tons halm og mellem 400 og 500 tons træpiller til produktion af energi. I vinterhalvåret er behovet for energi på syv megawatt, mens biomasseanlægget producerer 4,8 megawatt. Den manglende energi hentes i værkets akkumuleringsanlæg, der nu udvides fra 1.200 kubikmeter til 3.000 kubikmeter. Den nye biomassekedel får en produktionskapacitet på 5,5 megawatt.

Løjt Kirkeby Fjernvarme har i dag en megawatt pris på 585 kr. og et standardparcelhus på 130 kvadratmeter opvarmes for omkring 14.800 kr. inklusive alle afgifter.

- Vores udfordring er fortsat at drive et fjernvarmeværk, der er konkurrencedygtigt med de alternative energiformer. Den konkurrence holder os skarpe, og gør, at vi hele tiden optimerer systemerne, siger Thomas Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094