23948sdkhjf

European Energy henter millioner ved obligationsudstedelse

Via en obligationsudstedelse på fondsbørsen i Stockholm er det lykkedes sol- og vindudvikleren, European Energy, at rejse 335 millioner kroner i frisk kapital.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

European Energy A/S har udstedt en såkaldt ’senior usikret virksomhedsobligation’ på det nordiske kapitalmarked. Og efterspørgslen på obligationen har ifølge virksomheden selv været meget stærk blandt investorer fra Danmark, Sverige og Norge. Så stærk, at udstedelsen 3. marts blev lukket tidligere end forventet på grund af overtegning.

Obligationen er variabel forrentet og udløber i marts 2018. Den samlede ramme på obligationen udgør 60 mio. euro (447 mio. kr.), hvoraf European Energy har ønsket at trække 45 mio. euro (335 mio. kr.) i første omgang. Indenfor de kommende 12 måneder vil obligationen blive noteret på NASDAQ OMX i Stockholm.

- Udstedelsen af obligationen medfører, at European Energy er velpositioneret til at forfølge de meget attraktive muligheder, vi ser på markedet for både PV- og vindenergiaktiver. Desuden mener vi, at kombinationen af den fleksible finansiering og den blåstempling, obligationsinvestorerne har givet os, bekræfter vores position som en meget sund og troværdig samarbejdspartner indenfor vedvarende energiprojekter, siger adm. direktør i European Energy, Knud Erik Andersen.

European Energy blev grundlagt i 2004 og udvikler, finansierer og bygger vindmølle- og solcelleparker. Virksomheden har udviklet 45 onshore vindmølleparker og 21 solparker - svarende til en samlet investering på mere end 3,5 mia. kr. De anlæg European Energy helt eller delvist ejer, producerer grøn strøm til det, der svarer til 200.000 danskeres elforbrug.

Investeringsbanken ABG Sundal Collier og advokatfirmaet Bech-Bruun har været henholdsvis finansiel og juridisk rådgiver for European Energy, og Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har fungeret som rådgiver for udstedelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125