23948sdkhjf

Landsby står sammen og har nu fået fjernvarme

45 beboere på halvøen Kær uden for Sønderborg har droppet gamle varmekilder og koblet sig på fjernvarmenettet.
Et ihærdigt Landsbylaug stemte dørklokker hos alle beboere i landsbyen, og resultatet er nu, at Sønderborg Fjernvarme forsyner 45 huse fra Honninghul til Ormstoft.

- Vi har lagt rigtig mange kræfter i arbejdet med at få vores naboer med på idéen, men nu er det blevet en realitet, og alle der har koblet sig på fjernvarmenettet er glade og tilfredse. Og jeg er ikke i tvivl om, at når de gamle olie- og gasfyr er udrangerede, så vil mange flere søge fjernvarmen, fortæller Svend Aage Voss, en af bannerførerne i Kær Landsbylaug.

Grundigt forarbejde satte tingene i gang
Hele ideen om fjernvarme på Kær udsprang fra projekt ”CO2-neutralitet i landdistrikterne”, som handler om at lokalbefolkningen finder individuelle løsninger til reduktion af CO2-udledningen og samtidig fremtidssikrer et godt liv på landet. En gruppe ingeniørstuderende fra Mads Clausen Instituttet i Sønderborg lavede en undersøgelse omkring rentabiliteten ved udvidelse af fjernvarmenettet til halvøen Kær, og Sønderborg Fjernvarme blev overbevist om den gode idé.

Energiske landsbylaug er vejen frem
Landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg har fulgt arbejdet tæt og er ikke i tvivl om, at et godt sammenhold i landsbyerne er dét der skal til, for at den grønne omstilling sker i de mindre lokalsamfund.

- Det ihærdige arbejde Landsbylauget har lagt i fjernvarme-processen er netop dét, som små samfund er så gode til. Borgermøder, energitjek og ivrig kommunikation via laugets hjemmeside har nu båret frugt til manges glæde og ikke mindst CO2-reduktioner, da gamle olie- og gasfyr er udskiftet med fjernvarme, fortæller Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator i Sønderborg Kommune.

Kilde: ProjectZero

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078