23948sdkhjf

Regeringens forslag om at droppe udskældt afgift høster ros

Regeringens forslag om at droppe forsyningssikkerhedsafgiften for både fossile og biobrændsler og i stedet hæve personskatten er den energimæssigt rigtige løsning, lyder det fra Dansk Fjernvarme.
Det var et rigtigt og vigtigt grønt skridt, som regeringen tog i går ved at præsentere energiforligsparterne for en tilbagerulning af forsyningssikkerhedsafgiften, mener Dansk Fjernvarme, der peger på, at denne nye afgift i praksis har virket som en skat på fjernvarme - og ikke haft noget grønt eller energimæssigt formål.

- Forsyningssikkerhedsafgiften var skævt skruet sammen. Vi har hele tiden peget på det problematiske i at skævvride konkurrenceevnen mellem individuel og kollektiv opvarmning, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen, der også mener, at afgiften er en barriere for den grønne omstilling.

- Vi skal i 2035 have et energisystem, der er 100 procent baseret på vedvarende energi. Den omstilling har forsyningssikkerhedsafgiften været en barriere for, fordi den rammer grønne brændsler hårdest og dermed har fjernet incitamentet til at gå den grønne vej. Den barriere vil være fjernet ved at droppe forsyningssikkerhedsafgiften, siger Kim Mortensen.

Ekstraregning til fjernvarmeforbrugere
Forsyningssikkerhedsafgiften blev sidste år indført for fossile brændsler som kul, olie og naturgas, mens den skulle have været indført på grønne brændsler som biogas og biomasse fra nytår. Dette er dog ikke blevet gennemført i praksis.

Når forsyningssikkerhedsafgiften i 2020 skulle være fuldt indfaset, så ville den ifølge Dansk Fjernvarme betyde ekstraudgifter for fjernvarmeforbrugere i et standardhus forsynet med halm- eller flisbaseret fjernvarme på 3500 kr. årligt. Ifølge regeringens forslag bliver prisen nu i stedet ca. 2500 kr. for en gennemsnitsfamilie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093