Der stilles yderligere spørgsmål ved solcelleprojekt
Hele ugen har de involverede parter i og bag Niels Holcks solcelleprojekt skabt uro om projektet. Nu slutter Energinet.dk sig til flokken og sår tvivl om, at dialogen med landets kommuner er tilstrækkelig til at opnå statsstøtte.
Energinet.dk tvivler nu på, om den kontakt, som Niels Holcks oprindelige selskab Viridis Solar Systems har haft med kommunerne forud for omtalte dato, er tilstrækkelig.
Læs også: Uro om stort dansk solcelleprojekt
Tilstrækkelig kontakt
Danske Solhaver er et projekt udtænkt af Niels Holck i hans selskab Vididis Solar Systems, der gik konkurs i 2013, og det er nu kontakten mellem Viridis og de danske kommuner, der er kommet i søgelyset.
Mikkel Palsby vil anvende et juridisk notat fra advokatfirmaet Bech-Bruun, som virksomheden har afsendt 13. marts 2013 til 61 kommuner, som bevis for, at projektet har haft den rette kontakt til kommunerne inden skæringsdatoen den 20. marts 2013.
Energinet.dk vender tommelen ned
Dokumentet sendt til kommunerne kvalificerer ikke projektet i sig selv, da der skal foreligge en egentlig ansøgning, før betingelsen for støtte er opfyldt, lyder det nu fra Energinet.dk, hvor sektionschef Martin Lervad Lundø slår fast, at en dialog ikke er en ansøgning.
Heller ikke hos en af modtagerne af brevet, Jammerbugt Kommune har man denne opfattelse. Her siger leder af plan- og byggeafdelingen Kell Agerbo, at man i marts sidste år modtog et orienteringsbrev fra Bech-Bruun og et igen for tre uger siden. Han understreger, at man ikke har opfattet det som en ansøgning.
Talsmanden for Dansk Solcelleforening Per Henriksen er enig med både Energinet.dk og Jammerbugt Kommune. Ifølge ham skal der foreligge en ansøgning om lokalplan og den forudsætning er med notatet fra Bech-Bruun ikke opfyldt. Han vurderer endvidere, at Dansk Solhaver vil få svært ved at få opsat og nettilsluttet anlæggene tids nok til at overholde kravene.
Læs også: Forhenværende bestyrelsesformand sår tvivl om solcelleaftale