23948sdkhjf

Lav gaspris på trods af krisen i Ukraine

Med krisen i Ukraine er forsyningssikkerheden blomstret op som samtaleemne både på nationalt og europæisk plan. Men faktum er, at gaspriserne lige nu faktisk er de laveste i over 2 ½ år.
Gaspriserne på den nordiske gasbørs Gaspoint Nordic er faldet med mere end 25 procent siden årsskiftet, og man skal mere end 31 måneder tilbage i tid for at finde priser på samme niveau.

Ifølge CEO i Gaspoint Nordic, Jacob Pedersen, skyldes prisfaldet primært, at der er rigeligt med gas i lagrene oven på en særdeles lun vinter med en beskeden efterspørgsel.

- Prisfaldet er fortsat, på trods af at urolighederne i Ukraine har givet anledning til spekulationer om et stop for den russiske gaseksport. Flere Europæiske lande særligt Tyskland er afhængig af russisk gas som udgør ca. 40 procent af landets forbrug. Usikkerheden om russisk gas har skabt en vis nervøsitet i markedet men altså ikke nok til, at ændre den generelle opfattelse af, at Europa er velforsynet med gas og vil være det mange måneder frem, siger Jacob Pedersen, Gaspoint Nordic, til Energy Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094