23948sdkhjf

Mekoprint satser på solceller af plast

Kun to år fremme i tiden kan en række mindre apparater og trådløse enheder i de danske hjem meget vel være forsynet med solceller af plastic fra den nordjyske producent Mekoprint.
Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Selvom det er en udfordring at lave solceller af plast, fordi solens ultraviolette stråler skader plast, så er innovationschef i Mekoprint, Morten Christensen, sikker på, at netop denne type solceller har en lys fremtid til indendørs brug, hvor solcellerne kan høste energi fra alle mulige andre lyskilder.

- Solcellerne er fleksible, flade og bøjelige, og de kan anvendes på utallige smådimser, hvor strømforbruget er så lille, at de kan køre uden batteri. Vi arbejder allerede sammen med en række kunder om, hvordan vi kan implementere cellerne i deres produkter, siger innovationschefen til Nordjyske Stiftstidende.

Der er dog stadig nogle udfordringer, der skal løses, inden den nye teknologi er klar til kommerciel brug. Blandt andet skal man have erstattet enkelte dele og materialer, som i dag er meget kostbare og svære at erstatte, med andre billigere dele, så produktet samlet set bliver billigere. Men det skal nok lykkedes, mener Morten Christensen, der ikke er i tvivl om, at plastsolcellerne har fremtiden for sig.

For Mekoprint, der er en højteknologisk grafisk virksomhed, er solceller af plast et oplagt produkt at satse på, fordi de fremstilles ved en proces, der minder om trykning.

Den nordjyske virksomhed har igennem flere år arbejdet tæt sammen med forskere på DTU Risø omkring udvikling af plastsolceller. Blandt forskerne er professor Frederik Krebs, der mener, at solcellerne inden længe vil kunne konkurrere med kul, vind og andre energikilder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078