23948sdkhjf

Dansk Energi: El er billigere, end du tror

Staten fylder skatter og afgifter på elregningen, mens prisen for at transportere el ligger stabilt.
Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Vi har stort set altid el i stikkontakterne, og vi betaler mindre end vores naboer for at få strøm fra kraftværker og vindmøller transporteret til vores boliger. Alligevel giver danskerne tydeligt udtryk for, at de tror, at de betaler mest for den ydelse set i forhold til vores svenske, hollandske og tyske naboer.

Det viser en ny Userneeds-undersøgelse for Dansk Energi.

- Danskerne giver udtryk for, at de læser bundlinjen på elregningen. Den er tynget af vores europarekord i elbeskatning. Men det skygger desværre for, at eldistributørerne leverer el i verdensklasse til danskerne til en billig penge. Her ses ikke samme vækst, som på statens del af elregningen, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi og fortsætter.

- Vi har en vision om fortsat at levere et kvalitetsprodukt til en fair pris. Vi håber, at vores politikere også vil være med til at sikre, vi kan levere på den vision og understøtte de energipolitiske grønne ambitioner i Danmark. Det fælles mål må være at fremtidssikre vores elnet, så den stadigt grønne el kan blive det omdrejningspunkt på energiområdet, som Folketinget ønsker, siger Lars Aagaard.

Når danskerne giver deres bud på det billigste sted af de fire lande at få transporteret el, så peger halvdelen på Sverige. Det er kun lige over 5 procent, som tror, at Danmark er billigst. Det viser besvarelserne fra Userneeds.

Men tal fra de europæiske energiselskabers fælles brancheorganisation, Eurelectric, viser, at Danmark er det land, hvor kunderne har den laveste pris for at transportere el sammenlignet med Holland, Tyskland, Sverige. Prisen for transport af el har stabilt udgjort 14 procent af elregningen, mens skatter og afgifters andel af elregningen stiger. I 2009 udgjorde skatter og afgifter 52 procent af elregningen, mens andelen i år er 57 procent.

Samtidig ønsker man politisk flere effektiviseringer af netselskaberne end dem, de allerede har leveret. Senest i vækstpakken i sommer, hvor man besluttede effektiviseringskrav på yderligere for 250 millioner kroner årligt for eldistributørerne uden at fremlægge noget sagligt grundlag for det nyopfundne krav.

- Det er et mærkeligt paradoks, at der politisk bliver talt om, at især vores eldistribution er et spareområde, alt imens man lystigt skruer op for statens pris. Det er en skadelig strategi, som vil føre til dårligere leveringssikkerhed, hvis den ikke ændres, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109