23948sdkhjf

Horns Rev 3: Plangrundlag for landanlæg på plads

Naturstyrelsen har givet VVM-tilladelse og udstedt kommuneplantillæg for de anlæg, som Energinet.dk skal etablere for at bringe strømmen fra Horns Rev 3 Havmøllepark i land.
Det skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

Energinet.dk går nu i gang med den detaljerede planlægning af de landbaserede anlæg, der indgår i den såkaldte nettilslutning af Horns Rev 3 havmølleparkHavmøllepark. Det sker, efter at Naturstyrelsen har udstedt kommuneplantillæg og givet VVM-tilladelse til anlæggene på land.

- I dialog med de grundejere, som kommer til at lægge jord til landkablerne, skal vi nu have planlagt den nøjagtige linjeføring for det knap 50 km lange landkabel mellem Blåbjerg Klitplantage, hvor søkablet kommer i land, og transformerstationen i Endrup, siger projektleder Søren Juul Larsen, Energinet.dk.

I VVM-behandlingen har der været to mulige kabelruter i spil. Energinet.dk’s hovedforslag og et alternativt forslag parallelt med landkablet til Horns Rev 2 Havmøllepark. Naturstyrelsen har givet VVM-tilladelse til hovedforslaget, som er den korteste af de to ruter.

Byggeriet af anlægget går i gang til foråret 2015. Det skal være klar til at transportere strøm fra havmølleparken ved udgangen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078