23948sdkhjf

Dansk solfond udvider egenkapitalen til fremtidige investeringer

Nordic Solar Energy udvider sin egenkapital med 115 procent og får tidligere Vestas-formand Ejvind Sandal som ny bestyrelsesformand.
Det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy har stor succes. Selskabet, der investerer i europæiske solcelleanlæg har på under et år udvidet egenkapitalen fra 35 til 75 millioner kroner.

Samtidig har tidligere Vestas-formand Ejvind Sandal sat sig i formandsstolen for den danske fond. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Nordic Solar Energy , der i dag ejer og driver solcelleanlæg i Tyskland, Spanien, Italien og Belgien har rejst yderligere kapital til investeringer i nye markeder.

Stor fremtid i solenergi
Selskabet har samtidig fået ny bestyrelsesformand i skikkelse af Ejvind Sandal. Den erfarne erhvervsmand, der tidligere har været formand for blandt andet Vestas, kapitalfonden Axcel og Dansk Aktionærforening, har været med i bestyrelsen et års tid og er selv investor.

- Jeg ser en stor fremtid i investeringer i solenergi, og den model, som Nordic Solar Energy er bygget på, er både lovende, troværdig og gennemskuelig. Erhvervelse af færdige solcelleparker på forskellige geografiske markeder i Europa betyder, at aktionærerne påtager sig mindst mulig risiko, siger Ejvind Sandal.

Yderligere kapitaltilførsel
Med Ejvind Sandal som ny formand forventer Nordic Solar Energy, at endnu flere investorer får øjnene op for potentialet i bæredygtige og lønsomme solenergiinvesteringer.

- Potentialet for solenergi er kæmpe stort. Med Ejvind Sandal ved roret forventer vi at kunne tiltrække endnu flere investorer og med tiden gøre Nordic Solar Energy til en folkeaktie inden for solenergi, siger Nikolaj Hoff, administrerende direktør i Nordic Solar Energy.

Væksten i selskabet fortsætter de kommende år og Nordic Solar Energy har således åbnet for et nyt investeringsprogram til finansiering af nye investeringer for over 250 millioner kroner, svarende til en fordobling af virksomhedens aktivmasse. Halvdelen af programmet er forhåndstegnet af aktionærerne samt af et dansk pengeinstitut.

Selskabet ejer i dag solparker for en samlet værdi af cirka 280 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141