Randers: Grønt lys til planlægning af seks store solcelleanlæg
247 hektar landbrugsjord kan meget vel allerede til næste år blive anvendt til seks store solcelleanlæg.
Virksomheden Solenergi Danmark med hovedsæde i Havndal har ansøgt Randers Kommune om tilladelse til at opsætte seks store jordbaserede solcelleanlæg i samarbejde med lokale jordejere ved Dalbyover, Havndal, Gimming, Mejlby, Rejstrup og Ilshøj.
Torsdag aften tog Miljø- og Teknikudvalget en beslutning, der er et skridt nærmere målet.
Projektet vil kunne levere en årlig el-produktion på 88.700 MWh.
Fordele ved solceller
- Det er et spændende projekt, som kan sikre, at vi får mere vedvarende energi til gavn for danske forbrugere. Der er den store fordel ved solenergi i forhold til vindmøller, at energien produceres om dagen, når vi har mest brug for den. Det er modsat i forhold til møllerne, hvor overskudsproduktion om natten sælges billigt til vores nabolande. El-produktion fra solceller har desuden den fordel, at den er 100 procent lydløs, og at den ikke rager højere op i landskabet, end at den kan gemmes væk bag buske og træer, siger formanden for Miljø- og Teknikudvalget, Frank Nørgaard, der samtidig slår fast, at det er nødvendigt med alternative energikilder.
Bliver planerne om de seks jordbaserede solcelleanlæg til en realitet, vil de med stor sandsynlighed blive de eneste af slagsen i Randers Kommune.
På grund af Statens ændrede afregningsregler for sol-produceret strøm forventer Miljø- og Teknikforvaltningen ikke flere ansøgninger om store jordbaserede solcelleanlæg, skriver kommunen på sin hjemmeside.