23948sdkhjf

Økologisk biogasanlæg etableres trods protester

Trods protester bliver planerne om et økologisk biogasanlæg i Brande gennemført, lyder det fra Borgmesteren i Ikast-Brande Kommune.
Selvom det er så godt som sikkert at byrådet i Ikast-Brande Kommune vil godkende planerne for et økologisk biogasanlæg øst for Brande, så er en del borgere stadig utrygge ved etableringen af anlægget, skriver Herning Folkeblad.

Det er det økologiske biogasanlæg hos gartneriet Axel Månsson A/S, der er omgæret af modstand – dog også en del opbakning blandt andet fra borgmester Carsten Kissmeyer, det samlede byråd og byboerne i Brande.

Læs også: Biogasplaner hentes frem fra gemmerne

Bekymringer manet i jorden
De kommende naboer og modstandere af værket er bekymrede for lugtgener, stærkt øget transport til og fra anlægget samt risiko for faldende huspriser.

På det senest afholdte borgermøde i denne uge kunne Naturstyrelsens Biogasrejsehold mane en del af de bekymringer i jorden med tal fra en nyligt gennemført undersøgelse af de 67 biogasanlæg, der i øjeblikket er i drift i Danmark.

- 70 procent af de adspurgte mærker ikke lugtgener; 80 procent mærker ingen trafikale problemer, mens 10 ud af 11 adspurgte ejendomsmæglere kunne oplyse, at et biogasanlæg ikke har betydning for værdien af en ejendom.

Også forsyningsvejen er et stridspunkt, da det endnu er usikkert hvilken vej gyllen skal transporteres fra landmændene i området til anlægget.

Anlægget kommer
Det økologiske biogasanlæg skal baseres på gødning fra Axel Månssons 81.000 økohøns, grøntaffald fra markproduktionen og gødning fra landbrug i området.

Og trods de massive protester på mødet, understregede borgmester Carsten Kissmeyer, at et samlet byråd bakker op om projektet, og at borgerne i området må indstille sig på, at det kommer.

Axel Månssons økologiske biogasanlæg ventes at være i drift sommeren 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095