23948sdkhjf

Fuldblodsbrintbil i Holstebro

Medicintransport på biogas i Nordjylland og eldrevne biler i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sandelig om ikke den ikke-benzindrevne transport vinder indpas.
I går fik Holstebro Kommune fjernbetjeningen til kommunens første ’ægte’ brintbil, der udelukkende kører på brint som energikilde. Holstebro er dermed den anden kommune i landet med brintbiler i den kommunale bilpark.

I forbindelse med et EU-støttet udviklingsprojekt anskaffede kommunen i 2011 tre små ombyggede el-biler, der også kan køre på brint. Nu er testfasen med de små hybrid-biler ved vejs ende, og nu har man modtaget sin første rigtige brintbil - en Hyundai ix35 FCEV, der skal køre som tjenestebil i fire år.

Hyundai leverede i 2014 15 kommunale brintbiler til Københavns Kommune - Nummer 16 ruller nu lydløst og forureningsfrit rundt i Holstebro Kommune. Og inden længe har også Vejle Kommune og Aalborg Kommune de brintdrevne køretøjer som del af bilparken, fortalte leverandørerne fra Hyundai i går ved den officielle overrækkelse og introduktion til brintbilen.

Medicintransport på biogas
To lastvogne drevet af biogas skal fra den 1. april leverer medicin fra Regionens sygehusapotek i Aalborg rundt til landsdelens sygehuse.

- Den nye løsning med biogas betyder, at lastvognene er CO2-neutrale. Og selvom de er lidt dyrere i både indkøb og drift, har vi fra Regionsrådets side besluttet at gå forrest og støtte udviklingen og udbredelsen af miljøvenlig transport. Det vil gavne os alle sammen på sigt, præcis som det er tilfældet med de biogasbusser, vi for nyligt indsatte i den kollektive trafik i Nordjylland, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Biogastankanlægget i Aalborg Øst, som Region Nordjylland og andre partnere etablerede ved indsættelsen af NTs biogasbusser på den regionale rute 73 mellem Frederikshavn og Aalborg, udbygges til at kunne tanke Regionens nye biogasdrevne lastvogne.

Medvind til elbiler i Ringkøbing-Skjern
Kort før jul uddelte Energistyrelsen ca. 31 mio. kroner til projekter, der fremmer udbredelsen af elbiler. Ringkøbing-Skjern Kommune fik også del i pengene: 210.000 kroner til 14 el-biler, som kommunen vil lease i 2015. El-bilerne er en del af kommunens ambitiøse Energi2020-politik.

Kommunen er med i Elbilpartnerskabet Vestdanmark, der består af 29 virksomheder og kommuner, som er gået sammen om at bringe i alt 377 nye elbiler ud på vejene i Vestdanmark i 2015. Og pengene til Ringkøbing-Skjern er givet som en del af en fælles pulje til partnerskabet.

- Beløbet til os er ikke voldsomt, men det er et vigtigt signal, at styrelsen bakker op om vores fælles elbil-initiativ, siger sekretariatsleder i kommunens energisekretariat, Henning Donslund.

Energistyrelsen har også givet støtte til tre andre elbilpartnerskaber i Danmark. Tilsammen vil de fire projekter sende 1100 nye elbiler ud på vejene i 2015.




Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094