23948sdkhjf

Nyt håb til pauseramt vindmølleprojekt

European Energy sparker nyt liv i et vindmølleprojekt ved at købe ti omstridte nabomøller.
European Energy indledte i 2012 et samarbejde med otte lokale lodsejere om at sætte 10 store vindmøller op i Ulvemosen og Bækhede Plantage. Byrådet i Varde Kommune godkendte opsætningen af møllerne, men lokale modstandere indsendte en klage til Natur- og Miljøklagenævnet.

- Vi nåede faktisk at støbe fundament til møllerne, før Natur og Miljøklagenævnet traf en afgørelse der tvang os til stoppe arbejdet med at sætte møllerne op. Derfor har vi fået lavet en ny VVM-redegørelse, som Byrådet i Varde Kommune skal tage endelig stilling til, fortæller kommunikationsansvarlig hos European Energy Morten Lund Skov.

Og mens man venter på, at projektet sendes til endelig afgørelse i byrådet – endnu engang – har man selv taget et par initiativer til at fremme projektet. Blandt andet omkring de ti eksisterende nabomøller, der i første omgang blev projektets banemand.

- Vi har indgået aftaler om at købe de ti eksisterende vindmøller i nærheden af Ulvemose og Bækhede Plantage. Vi arbejder med forskellige muligheder for, hvad vi vil bruge de ti købte møller til. I andre projekter har vi pillet møllerne ned og sat dem op andre steder i Europa, eller vi har udnyttet reservedelene fra møllerne i nye møller, siger Morten Lund Skov, der altså ikke kan sige noget om, hvad der skal ske med de ti møller, blot at de pilles ned for at gøre plads til 10 Vestas V117-vindmøller på 149,9 meter fra jord til rotorspids.

- Vi har arbejdet på projektet siden 2012 og håber på at installere møllerne sidst i 2015. De gamle møller tages ned samtidig med, vi sætter de nye møller op, og så håber vi at kunne koble møllerne til nettet sidst i 2015, siger Morten Lund Skov om den fremtidige tidsplan for projektet.

Møllerne vil kunne levere strøm til mere end 27.400 husstande og det samlede projekt har en anlægsværdi af 400 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141