23948sdkhjf

Oliefund i dansk oliefelt

Nu skal resultatet fra boringen vurderes nærmere for at afgøre om oliefundet kan udnyttes kommercielt.
Dana Petroleum Denmark B.V. har som operatør for tilladelse 12/06 boret vurderingsboringen Lille John-2 i den sydlige del af Nordsøen. Boringen bekræftede tilstedeværelsen af olie i miocæne sandsten i Lille John strukturen, skriver Energistyrelsen.

I 2011 borede rettighedshaveren i tilladelse 12/06 Lille John-1 efterforskningsboringen, som førte til fundet af Lille John olieforekomsten. Lille John-2 vurderingsboringen og en sideboring, Lille John-2A, blev udført for nærmere at fastslå udbredelsen af forekomsten.

Lille John-2 blev boret som en lodret boring og sluttede i lersten af miocæn alder i en dybde af 1344 meter under havets overflade. Der blev taget borekerner og gennemført et omfattende måleprogram. Ved en prøveproduktion blev der produceret olie og gas. Derefter blev der udført en afbøjet sideboring.

Resultaterne fra boringen skal nu vurderes nærmere af olieselskaberne for at afgøre, om oliefundet kan udnyttes kommercielt.

Borearbejdet i Lille John-2 blev påbegyndt den 12. december 2014 med boreplatformen Paragon C20052 ca. 230 km vest for Esbjerg i den danske del af Nordsøen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079