23948sdkhjf

Millioner til mindsket CO2-udledning

Regeringen vil sammen med SF og Enhedslisten bruge 151,9 mio. kr. på klimatiltag, der skal sikre, at Danmark lever op til de nationale klimamål.
Danmark har ligesom resten af verden en forpligtigelse til at reducere udledningen af de klimaskadelige drivhusgasser. Uden en indsats vil særligt transport- og landbrugssektorens udledninger komme til at fylde mere i Danmarks samlede klimaregnskab. Derfor er regeringen sammen med SF og Enhedslisten blevet enige om fordelingen af en klimapulje til tiltag inden for naturgenopretning, landbrug og transport, der frem mod 2020 giver en samlet reduktion i drivhusgasser på 300.000 ton.

Sammen med de øvrige klimatiltag på finansloven for 2015 skæres dermed op til en fjerdedel af den såkaldte ”manko”, som er de drivhusgasreduktioner, Danmark mangler at gennemføre for at nå regeringens målsætning om at nedbringe udledningerne af drivhusgasserne med 40 procent i 2020.

- Vi mærker i stigende grad klimaforandringerne, og vi kommer ikke sovende til løsningerne. Tiltagene i klimapuljen, der tæller alt lige fra naturgenopretning i fx Store Åmose til grøn transport, er et vigtigt skridt i retningen af at bremse Danmarks udledninger, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Initiativer under klimapuljen
Blandt initiativerne er 45 mio. kr. til naturgenopretning af for eksempel Store Åmose. Landbrugsdriften på Store Åmoses kulstofrige jorder udleder nemlig store mængder drivhusgasser til atmosfæren.

Der afsættes desuden 13 mio. kr. til statslig skovrejsning. Skov binder CO2 i træer og stammer og bidrager herudover til at beskytte vandmiljøet og skabe gode oplevelser for danskerne.

Derudover afsættes der 29,4 mio. kr. til oprettelse af et gratis klimatjek til landmænd og 29 mio. kr. til tilskud til forsuringsanlæg af gylle i stalde med mere.

Endvidere afsættes 27 mio. kr. til tilskud til elbusser, krav til det offentliges indkøb af køretøjer, erhvervsrettet indsats og energirigtig transport i trafikselskaber og kommuner.

Og sidst men ikke mindst afsættes i alt 6,5 mio. kr. til en indsats mod de klimaskadelige f-gasser. Midlerne skal sikre, at der sker et vidensløft i branchen om fordelene ved mere klimavenlige kølemidler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082