23948sdkhjf

Amagerværket slap nådigt fra brand

Amagerværket måtte mandag ringe efter brandvæsenet, da røgudvikling i en kulsilo udviklede sig. Trods materiel-skade ser det ud til, at man slap billigt fra branden.
Sektionsleder på Amagerværket Kenneth Jepsen fik mandag lidt ekstra at se til, da en medarbejder på værket opdagede lugt og røgudvikling i bunden af værkets kulsilo 40.

I første omgang forsøgte man selv at få bugt med røgudviklingen, men måtte sidenhen kontakte brandvæsenet, da situationen udviklede sig. Heldigvis kom branden hurtigt under kontrol.

- Forsyningen af fjernvarme til forbrugerne var aldrig i fare og vores beredskab fungerede lige efter bogen, fortæller Kenneth Jepsen, der samtidig understreger at en overophedning, som der reelt set var tale om sker meget sjældent.

Branden havde forplantet sig
Efter medarbejderens opdagelse mandag eftermiddag, forsøgte mandskabet hos Amagerværket i første omgang at løse problemet.

- Det var ikke muligt at komme ind til indholdet det pågældende sted, så den bedste mulighed var at øge hastigheden på tildeleren, og dermed brænde kullet af. Mens vi holdt siloen under observation, kørte vi tildeleren op på højeste hastighed, men det blev ret hurtigt klart, at vi ikke slap så nemt, skriver Kenneth Jepsen i et notat om mandagens begivenheder.

Der blev således rigget vand til, så berørte områder kunne køles af og dermed undgå gennembrænding, hvilket i første om gang så ud til at virke. Rødgudviklingen stilnede af og silobunden var ikke længere rødglødende.

- Desværre kunne vi så i stedet observere kraftig røgudvikling fra toppen af siloen, hvilket indikerede, at branden havde forplantet sig opad og udviklet sig. På dette tidspunkt vurderede vi, at vi havde brug for professionel assistance fra brandvæsenet til lægge et skumlåg på siloen, så den blev lufttæt, oplyser Kenneth Jepsen.

Brandvæsenet rykker ud
Brandvæsenet blev alarmeret kl. 16.40 og ankom med 10 slukningskøretøjer få minutter efter og fik lagt et skumlåg på siloen, som dæmpede varmeudviklingen meget i toppen af siloen, mens det begyndte at blusse igen i bunden af siloen.

- Kølevandet på selve tildeleren og silobunden forhindrede, at branden blussede yderligere op, og efter en kort konsultation med brandvæsnet blev vi enige om, at det eneste fornuftige ville være at fylde siloen med vand og effektivt slukke branden. Brandvæsenet riggede slanger til og påbegyndte fyldningen, som stort set omgående slog temperaturen ned. Efter en times fyldning begyndte vandet at strømme ud af bunden i siloen, og vi betragtede den derfor som fyldt, står der i notatet.

Kl. 23.30 var branden fuldstændig under kontrol.

Skader på siloen
Foreløbige inspektioner peger på, at selve siloen sandsynligvis vil have nogle skader, mens afdækningsgummiet i toppen er helt ødelagt. Tildeleren vurderes at have mindre skader, som relativt hurtigt kan udbedres, mens kulmøllen sandsynligvis er forholdsvis ubeskadiget.

Der udestår nu et større arbejde med at få tømt silo 40.

- Overordnet set ser det ud til, at vi er sluppet billigt, skriver Kenneth Jepsen i notatet og afslutter med at rose samtlige medvirkende for en god og målrettet indsats.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079