23948sdkhjf

Vestervig dropper solvarmen

- Nu gider vi ikke slås mere, lyder det fra varmemester hos Vestervig Fjernvarme, der har haft et hyr med at finde en placering for 9.000 kvadratmeter solvarmeanlæg.
Vestervig Fjernvarme dropper nu planerne om at etablere et 9.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg. Der er simpelthen for meget bøvl med at finde en placering, skriver Nordjyske.dk.

Oprindeligt skulle anlægget etableres på et ubebygget areal tæt ved varmeværket, men her gjorde Danmarks Naturfredningsforening indsigelser. Herefter fandt man en mulig placering på et fire hektar sort areal ved Kærmindevej syd for Skindbjerg Høje, men da ejeren afslog at sælge arealet til formålet og Thisted Kommunalbestyrelse netop på et nyligt møde har slået fast, at varmeværket må se sig om efter en anden placering, så droppes planerne.

- En placering længere væk end den, vi har peget på ville fordyre projektet med halvanden mio. kroner pr. kilometer, foruden det ledningstab, der vil opstå fra anlægget og til fjernvarmeværket. Samtidig har kommunen nu indført en årlig garantiprovision på kommunegaranterede lån på 1 pct., hvilket alene gør, at projektet bliver to mio. kroner dyrere, siger varmemester Preben Bjerre til avisen.

Han fortæller til Nordjyske at man har opgivet anlægget, der, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at hente et tilskud på 1,5 mio. kr., skulle være etableret senest 31. december i år.

Solvarmeanlægget kunne have dækket en fjerdedel af varmebehovet hos Vestervig Fjernvarmes 550 forbrugere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08