23948sdkhjf

Danske mini-reaktorer til verdens atomkraftværker

En dansk forskergruppe vil udvikle og masseproducere 4. generations minireaktorer til alverdens atomkraftværker.
Bag Copenhagen Atomics står en gruppe danske ingeniører og fysikere, og de vil med deres smeltet-salt-reaktor udnytte atomaffald til at producere mere energi, skriver Ingeniøren.

Copenhagen Atomics' reaktor med navnet Waste Burner skal i første omgang kunne producere 50 MW, og ideen er at sælge det som et nyt anlæg, placeret ved siden af de eksisterende kernekraftværker.

- Det kan jo sammenlignes med en tilbygning til et kulkraftværk, som renser røgen for NOx-partikler og alt mulig andet, forklarer Thomas Jam Pedersen, der vurderer, at der er et marked for 10.000-30.000 container-reaktorer, alt efter hvor meget affald, der eksisterer i verden.

Inden Copenhagen Atomics kan begynde at eksportere minireaktoren skal der indhentes en del økonomisk støtte til at udføre de første kemiske forsøg.

Afdelingschef for Strålingsfysik på DTU Nutech Bent Lauritzen bekræfter over for Ingeniøren, at Copenhagen Atomics' reaktortype har potentiale til at udnytte brændslet langt bedre end dem, der er i kommerciel drift i dag.

Originalartikel
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093