23948sdkhjf

Ynglende storke bliver vindmøllers banemand

Foreningen Storkene.dk kommer med indsigelse over for 10 store vindmøller der etableres halvanden kilometer fra Danmarks eneste vilde ynglende storkepar.
Aabenraa Kommune vil etablere 10 store vindmøller ved Havsted. Det truer Danmarks eneste ynglende storkepar, lyder det fra foreningen Storkene.dk, der nu har indgivet indsigelse over for kommunen.

Hos Aabenraa Kommune har man ikke endeligt vedtaget etableringen af møllerne, og derfor kommer indsigelsen fra storke-entusiasterne også til at indgå i den samlede vurdering af kommunens vindmølleplan.

- Nu vil jeg bede forvaltningen om at se på sagen. Og så skal der indhentes nogle erfaringer med fugle og vindmøller, siger Philip Tietje, Formand for Vækst- og Udviklingsvalget i Aabenraa Kommune.

Problemet ligger i vindmøllernes placering halvanden kilometer fra storkeparret i Smedsted.

- Problemet med opstillingen så tæt på storkereden er, at vindmøllerne bliver placeret i et område, hvor storkene fouragerer. Storkene opfatter ikke vindmøllevingerne som en fare og bliver derfor lette ofre for dem. Ikke mindst ungstorkene kan få problemer med vindmøllerne, da de er utrænede og endnu ikke har lært om de farer et moderne landskab rummer. Det være sig både højspændingsledninger og vindmøllevinger, siger formanden for foreningen Jess Frederiksen i en artikel på organisationens hjemmeside.

En nylig undersøgelse af testcenteret Østerild afslører, at fugle og flagermus i langt større stil end antaget flyver uden om møllerne.

Læs også: Fugle flyver uden om testmøller i Østerild

Originalartikel
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094