23948sdkhjf

Fornem energipris til Coloplast

Nedgang i CO2 trods vækst i produktionen giver fornem energipris til Coloplast.
Jørgen Mads Clausen fra Danfoss overrækker i dag årets Energi- og Miljøpris 2015 til Coloplast for øjnene af de 250 energiildsjæle, der deltager på Energiforum 2015.

Formand for dommerkomiteen Mads Bo Bojesen fra Energiforum Danmark sige om prismodtageren:

- Coloplast får prisen for en meget helstøbt klima- og energiindsats, hvor selv de mest garvede specialiser har svært ved at finde noget at komme efter og for at vise hvordan vækst og bæredygtighed kan gå hånd i hånd.

En helstøbt og fremtidssikret indsats
Det er ikke et enkelt projekt, der har sikret Coloplast de flotte resultater. I gennem de seneste fire år har 150 forskellige energieffektiviseringsprojekter over hele kloden sikret, at Coloplast trods pæn produktionsfremgang kunne reducere virksomhedens CO2-udledning. Princippet har været ”mange bække små” og ingen mulighed er blevet overset.

- Vores projekter tæller alt fra dagslysstyring til udskiftning af naturgaskedler, men også bedre udnyttelse af eksisterende udstyr. På vores fabrik i Mørdrup er vi f.eks. begyndt at sammenkoble køleanlæg på tværs af de forskellige anlæg. Det sikrer fleksibilitet, skalerbarhed, optimal drift og ikke mindst energibesparelser på ikke at have overproduktion af køling, siger Lone Stubberup, Director for Environment, Health and Safety, fra Coloplast.

Som eksempler fra fabrikken i Mørdrup nævner Lone også; optimering af frikøling, varmegenviding fra trykluftskompressorer, optimering og styring af driftstider på ventilation og køl og varmegenviding fra luftrenseanlæg til forvarmning af regeneringsluft for affugtere.

Coloplast har en ambitiøs klima- og miljøplan og det er ikke kun energiforbruget og CO2-udledningen, der kigges på. Således har virksomheden også reduceret affaldsmængden med 10% og øget genanvendelsesgraden med 27%. Og virksomheden mener det alvorligt, når de ønsker, at fremme den grønne profil, f.eks. tillader de en tilbagebetalingstid på op til 5 år på grønne initiativer, hvilket er det dobbelte af hvad de tillader for andre investeringer.

Minimalt energiforbrug i fremtiden
Også i fremtiden ønsker Coloplast at have så minimalt energiforbrug som muligt og derfor har Coloplast introduceret nye miljøvejledninger til fremtagning af produktionsmaskiner.

- Med vores nye miljøvejledninger sørger vi for, at der anvendes den seneste teknologi inden for energieffektivisering, herunder intelligent styring og løbende overvågning af forbrug. Disse nye initiativer har medført, at vores nyeste maskine er 30% mere energieffektiv end den tidligere version, siger Lone Stubberup.

Som prismodtager bliver Coloplast del af et fornemt selskab af virksomheder og personer, der gennem mere end 40 år har arbejdet for ansvarlige energianvendelse. Selskabet tæller bl.a. Skive Kommune, tidligere Klimakommissær Connie Hedegaard, Novo Nordisk og Region Sjælland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078