23948sdkhjf

Hofor satser på offshorevindkraft i Danmark

Hofor og den tyske vindmøllegigant wpd AG har underskrevet en strategisk samarbejdsaftale om udbygning af offshore vindkraft i Danmark.
- Aftalen med wpd er et gennembrud i vores indsats for at bidrage til udbygningen af vindkraften i Danmark. Partnerskabet betyder, at vi her i Hofor får tilført teknologisk kraft og ekspertise til at indfri vores mål på offshore-området – til gavn for elforbrugerne og den grønne omstilling af energiforsyningen. Samarbejdet vil løfte vores konkurrencekraft betragteligt på offshore-området og bidrage til, at vi i Danmark fastholder de danske styrkepositioner på vindmølleområdet, siger adm. direktør Lars Therkildsen, Hofor A/S.

Gernot Blanke, CEO, wpd, glæder sig over aftalen:

- Vi har skabt et stærkt og konkurrencedygtigt konsortium i det danske offshore marked. Denne aftale med en regionalt funderet og offentligt ejet forsyningsvirksomhed giver os et godt afsæt til at realisere vores mål om at øge udviklingen og udbygningen med offshore vindenergi.

Hofor og wpd vil i første omgang udvikle tilbud på de offshore-parker, som Energistyrelsen sender i udbud i 2015. Det drejer sig om seks kystnære vindmølleparker med tilsammen 350 MW installeret eleffekt.

Ny aktør på vindmarkedet
Hofor, som er relativ ny aktør i vindmøllebranchen, har et mål om inden 2025 at bygge flere end hundrede land- og havvindmøller, der med en samlet eleffekt på 360MW kan dække en betydelig del af Københavns Kommunes samlede elforbrug og bidrage til målet om at gøre København CO2-neutral i 2025.

- Vores og Danmarks ambitiøse mål på vindkraftområdet kan kun nås gennem en massiv udbygning med vindmøller på havet. På landjorden har vi ikke den nødvendige plads. I Hofor har vi hidtil kun bygget på landjorden. Med den nye aftale med Tyslands førende vindudvikler wpd har vi nu et unikt godt grundlag for at bygge både solidt og konkurrencedygtigt. Det bliver en fordel for både elforbrugerne, samfundsøkonomien og Danmarks styrkeposition inden for vindteknologi, siger Lars Therkildsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094