23948sdkhjf

Norge og Danmark bliver endnu stærkere bundet sammen

Både den norske og den danske kronprins er til stede, når den nye elforbindelse mellem Danmark og Norge bliver indviet torsdag.
Den 12. marts 2015 bliver den nye kabelforbindelse under Skagerrak indviet. Der eksisterer allerede tre kabler, som forbinder den danske vindkraft med den norske hydro med en samlet kapacitet på 1.000 MW. Med en kapacitet på 700 MW øger det nye kabel dermed koblingen mellem Danmark og Norge væsentligt.

Den nye forbindelse er med til at styrke den samlede kapacitet til de omkringliggende lande. De stærke udlandsforbindelser er vigtige i forhold til forsyningssikkerheden, når fluktuerende energi udgør så stor en del af elproduktionen, som den gør i Danmark. Både når der er overskud og underskud af vindmøllestrøm, er der behov for at udveksle strøm med nabolandene. Især den meget fleksible norske vandkraft er vigtig for at kunne integrere de store mængder vindenergi i det danske system.

Det nye søkabel har en længde på 140 km, mens landkablerne, som er en del af den nye forbindelse, er på 90 og 12 km i henholdsvis Danmark og Norge. Det er den norske og danske TSO (Statnett og Energinet.dk), som er ansvarlige for den nye forbindelse. Det er også dem, der vil drive den i fremtiden.

Forbindelsen har været i drift siden årsskiftet, men bliver officielt indviet den 12. marts ved Tjele Station nær Viborg og på Festningspladsen i Kristiansand. Den danske kronprins og den norske kronprins vil være til stede i hhv. Tjele og Kristiansand.

Kilde: DI - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095