23948sdkhjf

Velux sender 14.500 solcellelamper til Afrika

Velux Gruppen og Little Sun indgår et partnerskab om at bringe solcellelys til de afrikanske regioner, der er uden for elnettet.
Vinduesproducenten Velux og Little Sun har indgået et partnerskab med Plan International om at sende 14.500 solcellelamper til de afrikanske lande: Zimbabwe, Zambia og Senegal.

Sidste år afholdt Velux og Little Sun den internationale designkonkurrence Natural Light, som udfordrede studerende i hele verden til at give deres bud på, hvordan en Natural Light-solcellelampe kan se ud. Det vindende design produceres nu i 14.500 udgaver og sendes til de tre afrikanske lande i slutningen af 2015 og starten af 2016.

Konkurrencen Natural Light modtog 172 solcelle-lampedesigns fra 65 forskellige lande. Juryen var imponeret over det innovative niveau og kunstneren Olafur Eliasson, grundlæggeren af Little Sun og jurymedlem sagde om den overvældende interesse.

- Der var en stor forskellighed blandt de indkomne forslag. Det ser ud til at konkurrencen især har tiltalt det yngre segment og det får mig til at håbe at netop sol-energi også når ud til den næste generation.

- Med det generøse bidrag fra Velux Plan kan nå ud til en endnu større befolkningsgruppe. Solcelle-lamperne vil gavne hele de områder, hvor elektricitet er en knap ressource. I lande hvor der er en arbejdsløshedsprocent på 60 gør det en stor forskel at befolkningen får mulighed for at forsyne dem selv. Det er det overordnede mål for Little Sun - at sikre ren, billig og pålideligt lys til alle på en bæredygtig måde, siger Gwen Visti, adm. direktør hos Plan International Danmark.







Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094