23948sdkhjf

Tocifret millionordre til Vonge-virksomhed

IT-firmaet Vikingegaarden skal finde flere medarbejdere i forbindelse med en stor leverance af intelligente ladestandere, fjernstyring og GSM-overvågning.
Der skal ansættes flere medarbejdere hos Vikingegaarden i Vonge. It-virksomhed skal levere en række af sine kerneprodukter til et stort EU-projekt i Sønderborg, der skal skabe ny viden i kategorien Smart Cities.

- Vi skal ud at finde flere medarbejdere, og så er det bare et super spændende projekt, hvor vi kan blive meget klogere på elbiler og smart grid-løsninger generelt, siger Ulrik Østergaard, som er direktør i Vikingegaarden.

Med projektet bliver det ifølge Ulrik Østergaard nødvendigt at tilføre virksomheden flere ressourcer. Så de nye folk skal både tage hånd om kerneforretningen og arbejde med det nye projekt i Sønderborg.

Bidrager med flere produkter
- Projektet handler blandt andet om at oplade

Sønderborg som Smart City

Horizon 2020 har til formål at skabe ny viden om grønne løsninger. Det konkrete projekt i Sønderborg skal skabe ny viden i kategorien Smart Cities.

Ud over Vikingegaarden er også Sønderborg Forsyning, Sønderborg Kommune, Projekt Zero, Boligforeningerne SAB, Søbo og B42 samt Aalborg Universitet, og videnspartnere i Spanien og Estland med i projektet.

Samlet har projektet fået bevilliget cirka 208 mio. kr. fra EU´s Horizon 2020 projektpulje.
elbiler, når elproduktionen fra vindmøller er høj. Vores Evergreen ladestander kan tage højde for en masse relevante faktorer, så som vindproduktion, elforbrug generelt, elpriser og meget mere. Og det er blandt andet derfor, at vi er blevet en del af projektet, forklarer Ulrik Østergaard.

Evergreen ladestanderne, som er er udviklet med støtte fra EUDP, har tidligere været sat op hos 25 testfamilier i et smart grid-forsøg i landsbyen Stenderup mellem Horsens og Vejle. Men nu tager man altså ladestanderen videre til det næste og større projekt i Sønderborg.

Ud over de intelligente ladestandere skal Vikingegaarden også bidrage med en række andre løsninger i projektet. Blandt andet at sætte data til rådighed for andre projektpartnere inklusiv videnspartnere i Spanien og Estland.

- Vi skal levere GPS datalogning til elbiler, som skal bruges til analyse. Derudover skal vi levere datalogning og fjernstyring af processer på en række af de tilknyttede partneres produkter, så vi samlet set kan optimere elforbruget og CO2 udledningen, forklarer Ulrik Østergaard.

Fordele ved lang tidshorisont
Projektet starter op i januar 2016, men allerede nu begynder Vikingegaarden at forberede sig på den store opgave.

- Projektet kører i seks år, og vi er med hele vejen, siger Ulrik Østergaard, der ikke lægger skjul på fordelene ved en mangeårig aftale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.076