23948sdkhjf

Bjerringbro Varmeværk og Grundfos bygger Energicentral II

Bjerringbro Varmeværk vil bygge ny energicentral og udvide brugen af varme fra Grundfos’ produktion.
I løbet af 2016 vil en ny energicentral efter planen se dagens lys. Det er Bjerringbro Varmeværk der står bag projektet, der kort fortalt drejer sig om at udvide kapaciteten i forhold til at levere køling til maskiner og udstyr i Grundfos og producere fjernvarme til borgerne i Bjerringbro. Metoden betyder mindre CO2-udledning fra fjernvarmeværkets produktion og billigere varme til forbrugerne.

De første skridt blev taget for tre år siden, da Bjerringbro Varmeværk og Grundfos sammen åbnede energicentralen på Jørgens Allé. Konceptet, hvor behovet for maskinkøling bliver udnyttet til produktion af fjernvarme til gavn for byens borgere, har givet genlyd landet over. Den nye energicentral vil blive bygget op efter samme principper som den gamle, og vil levere maskinkøling til Elektronikfabrikken.

- Den fælles energicentral har været en stor succes, og vi vil gerne udvide kapaciteten. Det er det samme grundlæggende koncept, men nu har vi tre års erfaring at bygge på, så vi kan forfine det. Det kan give os en god, billig og bæredygtig kilde til varme og vi kan skære markant ned på forbruget af fossile brændsler og samtidig mindske vores forbrugeres varmeregninger, fortæller driftsleder Charles Winther Hansen fra Bjerringbro Varmeværk.

Helt konkret kan man årligt skære yderligere 15 procent af de fossile energikilder fra og spare i omegnen af 600-700 kroner per husstand med den nye energicentral og den fordoblede kapacitet.

Vilje til forskel
Ifølge Charles Winther Hansen har en nøgleårsag til konceptets succes været, at Bjerringbro Varmeværk og Grundfos har formået at tænke i et stort perspektiv, da idéen i sin tid tog fart.

- Begge parter er gået helhjertet ind i det, og vi har sammen skabt en løsning, der giver noget godt til alle – os, Grundfos og vores lokalsamfund, siger Charles Winther Hansen.

- Der er mange flere, der skulle gøre det her. Men det kræver, at fjernvarmeværkerne og industrien formår at tale samme sprog, tilføjer han.

Hos Grundfos er der også stor glæde over at den fælles idé har fået vokseværk.

- Det er dejligt at se at den idé, vi sammen har gjort til virkelighed, nu kan blive udbygget. Det er grøn, bæredygtig energi, som både vi og vores lokalsamfund kan få noget ud af, og derfor kan vi kun bifalde, at Bjerringbro Varmeværk går videre med det, siger Klaus E. Christensen, Senior Project Manager, Environment, hos Grundfos.

Ved etableringen af den nye energicentral står Bjerringbro Varmeværk selv for det fulde projekt, som forventes at være færdigt og i drift i løbet af 2016. Det kommer til at ligge relativt tæt på den allerede eksisterende energicentral, også på Jørgens Allé i Bjerringbro, men på kraftvarmeværkets grund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093