23948sdkhjf

Udbudsproces for dansk-engelsk elforbindelse sat i gang

Nu skal der laves havbundsundersøgelser og findes mulige steder til ilandføring af elkabel mellem Danmark og England. Endnu et skridt på vejen mod en beslutning om 650 km lang elforbindelse.
Sammen med National Grid Interconnector Ltd er Energinet.dk i gang med et udbud, der skal afgøre, hvilket firma der skal udføre havbundsundersøgelser mellem England og Danmark i forbindelse med Viking Link-projektet.

Kontrakten forventes underskrevet i begyndelsen af 2016 og er et stort skridt på vejen mod en 1400 megawatt elforbindelse mellem de to lande.

Den, der får opgaven, skal udføre geofysiske undersøgelser og udtage prøver for at finde den bedste kabelrute og de bedst egnede steder til ilandføring af søkablet.

Vedvarende energi og forsyningssikkerhed
Viking Link kommer til at bestå af et cirka 650 km kabel i Nordsøen mellem Jylland og Lincolnshire på den engelske østkyst. I England forbindes kablet til National Grids eksisterende transformerstation ved Bicker Fen og i Danmark til en eksisterende transformerstation ved Revsing.

Forbindelsen giver England adgang til vedvarende energi, reducerer omkostningerne for forbrugerne og øger forsyningssikkerheden i begge lande.

- En elforbindelse til Danmark giver England mulighed for at handle med Europa og Skandinavien og dermed få mere vedvarende energi fra Danmark og nabolandene. Det har en positiv effekt på energipriserne og øger forsyningssikkerheden, siger Alan Foster, der er direktør for European Business Development, National Grid.

- Det er afgørende for udviklingen af Europas energisystemer, at vi kan overføre el på tværs af landegrænser, så vi har brug for en tættere fysisk sammenhæng mellem landenes elsystemer. Viking Link kan give stor samfundsøkonomisk gevinst – ikke kun i England og Danmark, men i hele Nordeuropa, og vi er glade for, at projektet skrider støt fremad, siger Energinet.dk's tekniske direktør, Torben Glar Nielsen.

Endelig investeringsbeslutning i 2018
Ifølge planen skal forbindelsen være idriftsat ved udgangen af 2022. Det afhænger dog af, om alle nødvendige tilladelser og en endelig investeringsbeslutning opnås i starten af 2018.

Viking Link udvikles i et samarbejde mellem National Grid Interconnector Limited, som er et datterselskab af det engelske transmissionsselskab, National Grid, og det danske transmissionsselskab,

Kilde: Energinet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094