23948sdkhjf

Ny energiuddannelse går online

Til februar næste år kan de første studerende starte på en ny online-uddannelse i energimanagement.
Det er University College Nordjylland (UCN), som står bag den nye overbygningsuddannelse, der varer halvandet år. I sommer startede det første hold på den ordinære udgave af uddannelsen i Aalborg, og nu er UCN så klar til at udbyde uddannelsen som et såkaldt e-læringsforløb.

Med uddannelsen får man en professionsbachelorgrad i energimanagement, hvilket er på niveau med uddannelsen til maskinmester. Og det vil være attraktivt for mange, mener John Midtgaard Jensen, studieleder på UCN’s energi- og miljøuddannelser.

- Energiområdet er i rivende udvikling i disse år. Vi har eksempelvis aldrig eksporteret så meget energiteknologi, som vi gør i dag. Samtidig stiger kompleksiteten i de energiløsninger, der udvikles, og her er der i langt højere grad end tidligere brug for at tænke helhedsorienteret og tværfagligt. Det betyder også, at der er et stigende behov for medarbejdere med stærke kompetencer i energiledelse og energioptimering. Det er noget af det, der er fokus på i uddannelsen.

Derudover giver uddannelsen også tilladelse til at udføre energimærkninger på danske bygninger, hvilket bl.a. energiteknologer ikke har mulighed for.

Uddannelse på fuld tid
Uddannelsen er på fuld tid, og stort set al undervisning kommer til at foregå over Internettet. Kun tre dage hver anden måned skal de studerende mødes på UCN i Aalborg til vejledning og undervisning.

- Ved at tilbyde uddannelsen som e-læringsforløb får fagfolk i hele landet mulighed for at tage uddannelsen, uden at de skal rykke teltpælene op og flytte til Aalborg. Samtidig kan de selv strukturere størstedelen af deres studietid, og for nogle vil det også være muligt at kombinere uddannelsen med arbejde på nedsat tid, forklarer John Midtgaard Jensen, der allerede har fået flere henvendelser fra interesserede ansøgere.

E-læringsforløbet består bl.a. af online webinarer og gruppemøder samt aflevering af skriftlige opgaver efter en nøje tilrettelagt studieplan og aktivitetskalender. Dertil kommer et obligatorisk praktikforløb og det afsluttende bachelorprojekt.

Industrien & installationsbranchen
Der er plads til 50 studerende på det første hold, der som nævnt starter til februar. Når de er færdige, vil de primære aftagere især være industrien og installationsbranchen, mens energirådgivningsbranchen og kommunerne også er gode bud på fremtidige arbejdspladser.

Derudover forventer John Midtgaard Jensen en endnu større udbredelse af energimanagere i andre brancher, når uddannelsen bliver mere kendt.

Ansøgningsfristen er den 15. december 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094