23948sdkhjf

Stort potentiale i kompakt varmelagring

Salt og solvarme kan kombineres og bruges som kompakt varmelagring. Det viser forskning fra DTU Byg i forbindelse med et europæisk projekt, der afprøver forskellige typer af varmelagringsteknologier.
På DTU Byg arbejder forskere med at lagre solvarme i salthydratet natriumacetat trihydrat. Solvarme benyttes til at smelte salthydratet, som kan afkøles ned til omgivelsestemperaturen, uden at smeltevarmen frigives.

På den måde kan varmen lagres i lang tid uden store varmetab, og smeltevarmen kan frigives, når der er behov for det. Formålet er at skabe mulighed for at lagre varme i kompakte varmelagre i lang tid uden store varmetab. Kompakte varmelagre kan derfor komme til at spille en vigtig rolle for fremtidens energiforsyning.

Forskningen sker som led i et europæisk projekt, der arbejder med at udvikle forskellige typer af kompakt varmelagring.

Få overblik over tendenser inden for kompakt varmelagring
Den 28. januar afholder DTU Byg en workshop, der giver et overblik over tendenser på forskningsfronten inden for kompakt langtidsvarmelagring, som saltlagringsmetoden er et eksempel på.

”På workshoppen kan man få et overblik over nye resultater fra projekter om kompakt langtidsvarmelagring, der er støttet af EU. Som afslutning på workshoppen er der mulighed for at se DTU Bygs demonstrationssolvarmeanlæg, der også indeholder et kompakt sæsonvarmelager,” fortæller Simon Furbo, lektor ved DTU Byg og projektleder på den danske del af projektet.

Kilde: Sabina Askholm Larsen / DTU Byg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094